Gezocht: gezelschap voor patiënten

Het UZ Brussel is op zoek naar vrijwilligers die de patiënten gezelschap willen houden. Dokters en verplegers hebben door de besparingen nog nauwelijks de tijd voor een babbeltje, hoewel het menselijk contact net belangrijk is, klinkt het.

Vandaag zijn al 126 vrijwilligers actief in het UZ Brussel. Als het van het ziekenhuis afhangt, mogen daar in de toekomst zeker nog tien mensen bijkomen. Het UZ Brussel is onder meer op zoek naar mensen die spelletjes willen komen spelen op de kinderafdeling, of vrijwilligers die de patiënten gezelschap willen houden terwijl ze chemo krijgen. 

Volgens het ziekenhuis is een warm contact cruciaal voor de patiënten, maar moeten ze jammer genoeg vaststellen dat de verpleegsters en dokters er alsmaar minder tijd voor hebben. "Er wordt bespaard en daardoor hebben de verpleegkundigen het zeer druk", zegt woordvoerdster van het UZ Brussel Ellen Coopman. "Er is niet altijd evenveel tijd om iedere patiënt een luisterend oor te bieden. Daarom willen wij inzetten op die vrijwilligerswerking, en dus op een warm contact voor onze patiënten."

Wie zelf vrijwilliger wil worden, kan altijd terecht op de website van het ziekenhuis