Thuis? Dieven weten het met stuk karton

De politie waarschuwt voor een nieuwe techniek die inbrekers toepassen. De dieven nemen een stukje karton en plaatsen dat tussen de voordeur. Als het stuk karton enkele dagen later nog steeds tussen de deur zit, weten de inbrekers dat de eigenaars niet thuis zijn. In ons land zijn voorlopig nog geen gevallen gemeld, maar inbraakspecialisten vrezen dat het een kwestie van tijd is.

De nieuwe techniek is simpel en snel uitgevoerd. De dieven plaatsen een stuk karton tussen de deur en komen een paar dagen later opnieuw langs. Zit het stuk karton nog steeds tussen de deur, dan weten ze dat die de afgelopen dagen niet open is geweest en dat de eigenaars bijgevolg niet thuis zijn. 

In Nederland maken de dieven al gretig gebruik van deze methode. In België zelf werden nog geen gelijkaardige gevallen geregistreerd, maar volgens de politie is het een kwestie van tijd alvorens dieven ook bij ons van deze techniek gebruik zullen maken. 

De politie raadt iedereen aan om meteen melding te maken als ze een stuk karton, of bijvoorbeeld een tandenstoker, tussen de deur vinden.