Te veel zieken: CM kan terugbetaling niet aan

Duizenden mensen die aangesloten zijn bij de Christelijke Mutualiteit (CM) moeten tot twee weken wachten op de terugbetaling van een dokters- of tandartsbezoek. Dat heeft VTM NIEUWS vastgesteld. In sommige kantoren van de CM kunnen ze de toevloed aan briefjes niet aan omdat er veel zieken zijn en omdat veel mensen nu pas - vlak voor het einde van het jaar - al hun briefjes van de voorbije maanden binnenbrengen.

In Brussel en Leuven kan het tot twee weken duren voor je je geld teruggestort krijgt. In Leuven zetten ze zelfs extra mensen in om de toevloed aan getuigschriften te verwerken. Op 10 januari sluiten ze hun kantoor om de achterstand weg te kunnen werken, zegt Peter Swinnen van de CM in Leuven. In Mechelen, Turnhout en Antwerpen is de achterstand bijna weggewerkt. 

Bij de CM in Limburg en Roeselare is er geen achterstand. VTM NIEUWS deed ook een rondvraag bij de Socialistische Mutualiteit en de Liberale Mutualiteit. Daar zijn geen problemen met de terugbetalingen van getuigschriften, zeggen ze.