Held redt tweeling in buggy van trap in Gent

Een nachtmerrie voor elke mama, maar voor een vrouw in Gent werd het bijna werkelijkheid. Op beelden is te zien hoe een vrouw op de trappen van de Korenlei de controle over haar kinderwagen verliest en haar tweeling van de trappen ziet rollen. Gelukkig komt er net een man de trap opgewandeld die de kinderwagen kan stoppen.

Het waren twee studenten journalistiek die het voorval toevallig konden vastleggen en de beelden aan onze redactie bezorgden. “We waren voor een schoolopdracht een reportage aan het maken toen het onverwachte gebeurde”, zegt één van de studenten aan VTM NIEUWS. “We hoorden gegil en zagen aan de overkant van het water hoe de kinderwagen van de trappen rolde.”

Een echte heldendaad of is het verhaal te mooi om waar te zijn? De horecazaken in de buurt die VTM NIEUWS contacteerde hebben het incident niet zien gebeuren, maar als de video echt is, heeft de man op de trap mogelijk wel twee jonge levens gered.

Noot van de redactie:

Ondertussen blijkt het verhaal effectief niet te kloppen. Het gaat om een stunt van de studenten Journalistiek die geciteerd worden in het artikel en die het verhaal als waarheid brachten.