Jambon trakteert politie op kerststronk

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon bracht vanmiddag net voor kerstavond een bezoek aan de politie van Molenbeek. Jambon wilde de politieagenten daarmee een hart onder de riem steken na een bewogen jaar, niet alleen in Molenbeek, maar in heel het land. Jambon trakteerde op een kerststronk.

Minister Jambon werd ontvangen door de burgemeester van Molenbeek en de hoofdcommissaris van politiezone Brussel-West. De minister komt net voor kerstavond een bezoek brengen aan de agenten van het korps in Molenbeek. Hij heeft voor de gelegenheid een kerststronk meegebracht want hij wil zijn respect tonen aan alle agenten van het land. Voor het zware werk dit jaar, in het bijzonder in Molenbeek.

2016 was een bewogen jaar voor de agenten in Molenbeek. Ze kregen te maken met terreur en stonden onder loodzware druk. “Het is een heel bijzonder jaar geweest”, vertelt Dennis Sutherland, de brigadechef van politie Brussel-West. “En ik hoop dat 2017 een heel rustig jaar wordt.”

De politiezone vraagt nog extra manschappen, bovenop de vijftig agenten die Jambon al toewees. “Het merendeel zit op het tandvlees”, vertelt Sutherland. “Dat geldt voor alle politiediensten.”