Vergeet Kate en Pippa, Hier is Mathilde!

Koningin Mathilde heeft indruk gemaakt op de populaire Britse krant Daily Mail. Daarin werd ze volop geprezen voor haar outfit tijdens het kerstconcert. “We wilden deze keer iets speciaals, geen klassieke jurk”, zegt ontwerper Edouard Vermeulen van Natan trots. “Haar broekpak in gouden en zwarte glitterstof heeft internationale klasse.”

Niet Kate of Pippa Middleton staan vandaag bovenaan de royaltypagina op de website van Daily Mail, maar wel onze eigen vorstin. Gisteravond vond het jaarlijks kerstconcert plaats in het Koninklijk Paleis. Het koningspaar was er samen met hun vier kinderen. Ze werden vergezeld door prinses Astrid en haar man Lorenz. Prins Laurent en zijn vrouw Claire gingen niet in op de uitnodiging.

Het was vooral Koningin Mathilde die de aandacht wist te vangen met een glamoureuze outfit in zwart en goud. "Queen Mathilde dazzles", klinkt het in Daily Mail. De krant heeft duidelijk een boontje voor onze koningin. De afgelopen drie maanden verschenen er maar liefst vier artikels over Mathilde en haar outfits.