Nu nog online kopen: te laat of niet?

We hebben nooit zoveel kerstcadeautjes gekocht via het internet als dit jaar. Bijna één op de drie mensen heeft ze zelfs vanop het werk besteld en laat ze daar ook leveren. Maar wat als je je pakje vandaag bestelt? Wordt het dan nog wel op tijd geleverd? De grote ‘online spelers’ zetten alleszins alles op alles. Enkele cijfers.

Bpost heeft zich dit jaar enorm goed voorbereid op de piek tijdens de kerstperiode. Het bedrijf heeft maar liefst 400 mensen tijdelijk aangenomen. Dagelijks leveren ze zo’n 250.000 pakjes. Volgens Bpost gebeurt het dan ook zelden dat pakjes te laat aankomen, omdat ze net zo hard inzetten op deze piekperiode.

Hetzelfde verhaal bij Coolblue, waar ze 360 logistieke mensen paraat hebben, waaronder dertig procent tijdelijke werkkrachten speciaal ingezet in december. Zij leveren de pakjes niet zelf, maar brengen de pakjes naar verdelers. De online winkel garandeert je dat als je vandaag bestelt, je morgen het pak ontvangt.

Bij Bol.com bereiden ze zich al maanden voor op deze periode. “Voor de meeste van onze artikelen geldt: op werkdagen voor middernacht besteld, morgen in huis. Wij doen er alles aan om alle bestellingen op tijd te bezorgen. Elke dag wordt er samen met onze partners hard gewerkt om het hele proces, van bestelling tot bezorging, vlekkeloos te laten verlopen.”

De internetgigant heeft intussen ook al wat ervaring met kerstperiodes. “We doen dit al 17 jaar en we proberen het ieder jaar wat beter te doen. Vorig jaar is ruim 99 procent van de pakjes op tijd toegekomen voor het kerstfeest.”

Ook bij Zalando proberen ze de kerstcadeautjes nog op tijd te leveren. Doorgaans is het enkele dagen wachten, maar de webshop garandeert dat als je vandaag voor 12.00 uur bestelt via Express (de snelle leveringsprocedure), je het pakje nog voor kerstavond ontvangt.