Belgen veroveren VS met kaartspel

De grote Amerikaanse supermarkten zoals Walmart en Target gaan een kaartspel verkopen dat is bedacht door twee Gentse vrienden. Ze hebben een contract afgesloten met een grote Amerikaanse producent en verdeler van spelletjes. Het spel, dat Deer Lord heet, draait rond misleiden en manipuleren.

Dries De Geyter en Dennis Lippens bedachten het spel acht jaar geleden tijdens een saaie vakantie in Frankrijk. Bedoeling van het spel is om opdrachten uit te voeren zodat alle spelers dit zien. Zij moeten dan raden of je de opdrachten echt uitvoert of niet. “Wanneer je te overduidelijk bijvoorbeeld fake aan het telefoneren bent, roepen ze 'Deer Lord' en dan ben je betrapt”, vertelt bedenker Dries De Geyter.

“Twee jaar geleden hebben we dan geprobeerd om van dat primaire idee iets werkbaar te maken.” Via crowdfunding haalde het duo 40.000 euro op en zo werden er zestienduizend spelletjes gedrukt.

Het Amerikaanse bedrijf PSI zal in de toekomst het spel produceren en verdelen in verschillende Amerikaanse supermarkten.