Dossier Terreurdreiging

POLL: Verandert Berlijn iets voor u?

De aanslag in Berlijn had volgens sommigen vermeden kunnen worden, mocht Berlijn haar kerstmarkten beter hebben beveiligd. De gebeurtenissen van gisterenavond hebben alvast gevolgen voor de kerstmarkten in ons land. Antwerpen, Brussel en Gent hebben laten weten dat ze de waakzaamheid zullen verhogen. Veranderen de gebeurtenissen in Berlijn iets voor u? Voelt u zich nog veilig genoeg om naar een kerstmarkt te gaan?

Kerstmarkt in Gent
Het bestuur van Gent meldt dat ze hun agenten meteen gevraagd hebben om extra waakzaam te zijn, hoewel er geen concrete dreiging is voor ons land. 

Kerstmarkt in Antwerpen
Ook op de kerstmarkt van het evenement Winter in Antwerpen heeft de Antwerpse lokale politie na de aanslag naar eigen zeggen meteen voor extra toezicht gezorgd.

Kerstmarkt in Brussel
De beschermingsmaatregelen voor de Brusselse kerstmarkt "Winterpret" zijn voor de start van het evenement herbekeken, rekening houdend met de aanslag in Nice van 14 juli. Dat laat de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur weten. Nadat het nieuws bekendraakte van de aanslag in Berlijn, werden alle veiligheidsmaatregelen nog eens gecontroleerd.