Doet Sheraton Brussel de boeken toe?

Het bekende Sheraton Hotel aan het Rogierplein in Brussel wordt komende dinsdag wellicht failliet verklaard. Ongeveer tweehonderd mensen dreigen hun werk te verliezen. Het personeel zou momenteel op zijn eentje het hotel uitbaten, omdat de managers al vertrokken zijn.

Het Sheraton Hotel in onze hoofdstad is een van de grootste hotels in het land, maar toch is het al een tijdje minder in trek. Dat heeft enerzijds te maken met de jarenlange werken op het Rogierplein, maar ook de aanslagen houden de mensen weg uit Brussel.

Volgens de christelijke vakbond ACV zijn de managers intussen al vertrokken. Ook de eigenaar, een Brits-Zweedse zakenman, zou niets meer van zich laten horen. Het personeel moet dus op eigen houtje het hotel openhouden. “De mensen zijn eigenlijk achtergelaten”, zegt Grace Papa van de christelijke vakbond aan VTM NIEUWS. “Ze zijn alleen achtergelaten in een hotel waar de kapitein niet aanwezig is en niet antwoordt. Deze situatie is dramatisch.”

Het probleem treft overigens niet alleen het Sheraton Hotel: ook andere hotels in Brussel zien steeds meer klanten wegblijven.