Ontslagen bij Omega Pharma? "Niet mijn schuld"

Marc Coucke reageert in VTM NIEUWS voor het eerst op de ontslagen bij Omega Pharma en zijn overname van Etixx. Hij deed dat voor de wedstrijd AA Gent-KV Oostende. Coucke betreurt dat de vakbonden hem nu verwijten dat er ontslagen vallen bij Omega Pharma, terwijl hij altijd voor jobs vecht. "Omega Pharma is zelf tegen de muur gereden.”

Deze week was het een bewogen week voor Perrigo. Zo kondigde de Amerikaanse farmareus een collectief ontslag en een grootschalige herstructurering aan bij de drie Belgische dochters: Omega Pharma, Biover en Etixx. Bij Omega Pharma zouden daarom tachtig banen op de helling staan. De intentie om tot tachtig mensen te ontslaan, vooral bedienden maar ook een aantal arbeiders, betekent het wegsnijden van een derde van het personeelsbestand van Omega Pharma in ons land.

In een interview met VTM NIEUWS zegt Coucke nu dat hij niet begrijpt dat er plots zoveel ontslagen moeten vallen bij Omega Pharma, anderhalf jaar na de overname door Perrigo. Al is hij van één ding zeker: de ontslagen zijn niet zijn schuld. “Dat is verschrikkelijk en dat was absoluut niet nodig. Ik zit daar niet meer aan het stuur, dus ik kan er ook niet aan doen dat ze tegen de muur rijden”, zegt Coucke daarover in een eerste reactie.

"Totaal verkeerd"
Dat de vakbonden de schuld van de ontslagen in zijn schoenen proberen te schuiven, pikt Coucke duidelijk niet. “Sorry hé, ik zit daar al een jaar niet meer. Ik heb nooit een felicitatiebrief gekregen van de vakbond toen ik jobs creëerde, maar nu een ander heel veel mensen ontslaat? Het is totaal verkeerd dat ze me zo aanvallen.”