4 jaar wachten op proces na dood kind

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) wil dat rechters sneller beslissingen nemen. Hij reageert daarmee op een oproep van een familie die al vier jaar wacht op een rechtszaak voor het dodelijk ongeval van hun kind.

Vier jaar geleden kwam de dertienjarige zoon van Patrick en Magrit om in een verkeersongeval. Toch moeten ze tot morgen wachten op de start van hun rechtszaak. Voor hen is het moeilijk om te begrijpen waarom het gerecht zo traag en moeizaam werkt. Het is zelf onmenselijk, zegt vader Patrick aan VTM NIEUWS.

“Het dossier is zo pijnlijk dat het telkens heel hard aankomt. Eigenlijk ben je steeds bezig met het ongeval en hoe het gebeurd is. We krijgen bijna de kans niet om aan hem te denken”, klinkt het.

Extra budget
Om situaties als deze in de toekomst te vermijden, wil minister van Justitie Koen Geens (CD&V) rechters en magistraten extra budget geven op voorwaarde dat ze in de toekomst sneller beslissingen nemen. Dat zei de minister deze middag in de VTM NIEUWS-studio. De ambitie is om een uitspraak van een rechter binnen het jaar te bekomen, al geeft de minister wel toe dat dit niet zo eenvoudig is.