Deurwaarder morgen weer naar Francken

Er gaat morgen opnieuw een deurwaarder naar het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Omdat hij blijft weigeren een dwangsom te betalen aan een Syrisch gezin uit Aleppo. De advocate van dat gezin weigert trouwens het voorstel van premier Michel, om de dwangsom te betalen op een geblokkeerde rekening.

Een deurwaarder stond al eens voor een gesloten deur voor het kabinet van staatssecretaris Theo Francken. Maar ze sturen er opnieuw een, nu Francken opnieuw weigert een dwangsom te betalen aan een Syrisch gezin uit Aleppo. Maar ook daartegen zal Francken in beroep gaan, tegen het in beslag nemen van meubels op zijn kabinet. Die zouden dan openbaar verkocht worden om daarmee de dwangsom toch te betalen.

Premier Michel stelde voor om het niet zover te laten komen en om de dwangsom toch te betalen. Maar niet op de rekening van het Syrisch gezin, wel op een geblokkeerde rekening. Tot alle beroepsprocedures voorbij zijn. “Dat pikken we niet, dat is niet de bedoeling”, zegt Mieke Van Den Broeck, advocate van het Syrische gezin.

Bekijk ook: