30 uur vertraging door dubbele pech

Een vlucht van touroperator Tui vanuit de Dominicaanse Republiek is met ruim dertig uur vertraging aangekomen in Brussel, door een opeenvolging van technische problemen. De Dreamliner waarmee de passagiers normaal zouden vliegen, stond defect aan de grond en bij het vervangtoestel was de airco kapot. Verschillende mensen zijn onwel geworden.

“De mensen die meer achteraan zaten, hadden veel minder lucht”, zegt passagier Karin Baekelmans. “Daardoor zijn er enkele mensen onwel geworden en zijn er dokters moeten bijkomen.”

Volgens Claim it, de Belgische organisatie die opkomt voor reizigers, is het niet de eerste keer dat er een Dreamliner van Tui niet kan opstijgen. Maar dat spreekt Tui tegen. “De Dreamliner is natuurlijk mediageniek omdat hij zo nieuw en over de hele lijn boven alle standaarden verheven is”, zegt Piet Demeyer van Tui. “Maar naar regelmaat toe is er geen enkel probleem met de Dreamliner ten opzichte van de andere vluchten.”

Schadevergoeding
De passagiers die met het vervangvliegtuig terugkeerden, kunnen 600 euro schadevergoeding vragen voor de vertraging. Wie op eigen houtje terugkeerde, heeft recht op de terugbetaling van zijn ticket.