Coucke: "kom binnen 5 jaar nog eens terug"

Marc Coucke had zich de toekomst van zijn bedrijf Omega Pharma ongetwijfeld anders voorgesteld toen hij het verkocht aan het Amerikaanse Perrigo, dat liet hij toch blijken toen VTM NIEUWS hem in 2014 interviewde na de aankondiging dat de deal met Perrigo rond was.

“Geloof mij, ik wil gerust hier met iedereen afspreken binnen vijf jaar”, vertelde Coucke toen aan VTM NIEUWS. “Het Europees hoofdkwartier van Perrigo zal nog steeds hier in Nazareth zijn en het zal hier groter zijn. Daarom kopen ze het ook, voor al het talent dat hier zit.” Jammer genoeg lijkt het toch anders uit te draaien. 

Twee jaar geleden nam Perrigo Omega Pharma over van eigenaar Marc Coucke. Dat leverde de zakenman zo'n 3,6 miljard euro op. Aanvankelijk was het enthousiasme over de overname groot,  maar dat keerde snel. Er kwamen steeds meer geluiden dat Perrigo te veel zou betaald hebben voor Omega Pharma.

De publicatie van cijfers in februari bevestigde dat. Toen bleek dat de divisie met de merken van Omega het niet goed deed. Eind juni werd duidelijk dat Perrigo een claim voorbereidde tegen de oprichters van Omega Pharma, onder wie dus Marc Coucke. Vorige maand werd dat bevestigd: nog voor het einde van het jaar komt die claim er. Sinds vandaag weten we ook dat Perrigo het deel van het bedrijf waar Omega Pharma in zit, zal herstructureren.