Koop eens een Chanel bij FOD Financiën

De FOD Financiën verkoopt morgen 250 luxeartikelen van topmerken. Sjaals, vesten, handtassen, mantels en kleine huishoudtoestellen zullen er verkocht worden. In de verkoopcatalogus staan grote namen zoals Delvaux, Vuitton, Chanel, Moncler en Smeg.

De verkochte goederen zijn afgeschreven, in beslag genomen, verbeurd verklaarde of achtergelaten goederen. "De originele verpakking is weg, maar alle voorwerpen zijn gegarandeerd gloednieuw en uiteraard authentiek. Er zullen zeker koopjes te doen zijn", zegt Francis Adyns, woordvoerder van de FOD Financiën.

Financiën organiseert enkele keren per jaar een openbare verkoop van in beslag genomen spullen. Per jaar brengen de verkopen gemiddeld 2,5 miljoen euro op. "Daar komt behoorlijk wat volk op af", zegt Adyns. "Zeker als we wagens van topmerken verkopen. Maar het is de eerste keer dat we handtassen, brillen en kleding van die superieure kwaliteit kunnen aanbieden."

Het gaat om een openbare verkoop: dit betekent dat het lot voor de hoogste bieder is. De opbrengst verdwijnt in de staatskas.