Supporters eisen boete voor WK dorp

Meer dan 200 voetbalsupporters zijn vandaag met Test-Aankoop naar de strafrechter getrokken tegen Devillage, ofwel de camping met Belgische supporters in Brazilië tijdens het WK voetbal 2014. Ze eisen hun geld terug omdat hen een luxueuze camping beloofd was, iets dat in realiteit absoluut niet het geval bleek te zijn.

In het proces staan de Koninklijke Belgische voetbalbond (KBVB), Sun Reizen en de vennootschap Oranjecamping terecht. Zij moeten zich verantwoorden voor de gebrekkige organisatie van de camping tijdens het WK voetbal 2014. De supporters en consumentenorganisatie Test-Aankoop zijn namelijk niet te spreken over de accommodatie op die camping, want die bleek veel minder luxueus te zijn dan de supporters beloofd was. 

De camping zou bovendien illegaal geweest zijn. "We beschikken over een document waaruit blijkt dat er geen vergunning was om op het betrokken terrein campingactiviteiten te ontwikkelen", klinkt het bij de advocaten van Test-Aankoop.

Andere verwachtingen
"Als de KBVB een dergelijk reispakket aanbiedt, schept dat zekere verwachtingen omdat verondersteld wordt dat het om een professionele organisatie gaat", sprak de procureur. "Tenslotte organiseert zij wel voetbalwedstrijden op professionele wijze. De KBVB, Sun Reizen en Oranjecamping kunnen hun verantwoordelijkheid nu niet van zich afschuiven."

Het parket vorderde passende geldboetes, zonder daar een concreet bedrag op te plakken.