Ghelamco Arena in Braziliaanse kleuren

De Ghelamco Arena, het stadion van AA Gent, oogt sinds de vliegtuigcrash in Colombia in de kleuren van de Braziliaanse vlag. Hiermee willen de Buffalo’s de getroffen Braziliaanse ploeg Chapecoense eren. Van de 23 spelers hebben er slechts drie de crash overleefd. “Er is meer dan voetbal alleen. Als wij via voetbal iets kunnen betekenen voor wat leeft onder de mensen, doen we dat ook”, vertelt woordvoerder Wim De Bock aan VTM NIEUWS.

Het is niet de eerste keer dat de Ghemalco Arena andere kleuren aanneemt dan de gebruikelijke clubkleuren blauw en wit. “Bij de aanslagen in Parijs en in Brussel kleurde het stadion ook telkens in de kleuren van de vlag van het getroffen land. Vorige week hebben we er zelfs rode neuzen op geprojecteerd naar aanleiding van Rode Neuzen Dag”, vertelt De Bock. “Met Renato Neto hebben we uiteraard een Braziliaanse speler in ons team, maar los daarvan wilden wij ook gewoon iets betekenen voor de maatschappij. De vliegtuigcrash heeft iedereen geraakt.”

Het vliegtuig met de Braziliaanse finalisten van het Zuid-Amerikaanse kampioenschap voetbal crashte begin deze week in Colombia. Volgens de officiële balans waren er 71 doden, vijf mensen overleefden de crash. Van de spelers zijn er drie die de crash hebben overleefd hebben: twee verdedigers en een doelman. Zij krijgen nog steeds medische verzorging in het ziekenhuis. Een andere doelman werd levend naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed later op de dag.

Bekijk ook: