Zo heeft auto geen last van kou morgen

Het wordt vannacht ijzig koud. Vannacht duiken de temperaturen bijna overal onder het vriespunt, tussen –4 graden in de Ardennen en -1 graad in het westen van het land. De kans dat morgenochtend je voorruit is aangevroren is dus groot, maar dankzij deze tips heeft je wagen geen last van de koude morgen.

Krabben zal je waarschijnlijk sowieso zo moeten doen. Maar wanneer je ’s avonds je voorruit inwrijft met een door midden gesneden aardappel, dan gaat het ijs er de volgende ochtend makkelijker af. Om te voorkomen dat je ruit langs de binnenkant aanslaat, kan je ze best insmeren met een beetje shampoo. Zo heb je een goed zicht wanneer je morgenvroeg de baan op gaat.

Je auto binnen parkeren is natuurlijk het best, maar wie dat niet kan, zet de wagen best dicht tegen een gevel. Zo blijft je motor beschermd tegen de koude wind. Als je geen gevel vindt om te parkeren, kan je steeds onder een verlichtingspaal staan. Die geeft ook warmte af.

Wat mag je niet doen?
Warm water zal het ijs op je voorruit snel doen verdwijnen maar kan voor barsten zorgen door het grote temperatuurverschil. Je motor 's ochtends warm laten draaien heeft ook weinig zin en is bovendien heel slecht voor je batterij.

Je kan daarom best vanavond nog even een kort ritje maken met de wagen zodat de batterij nog even kan opladen.