Dossier Kasteelmoord

Supportersbus voor dokter Gyselbrecht

Of hij Pierre Serry nu opgedragen heeft om zijn schoonzoon “een lesje te leren” óf om hem te doden, in het West-Vlaamse Ruiselede blijft André Gyselbrecht een heilige. Tientallen patiënten die samen met hun huisdokter hopen op een assisenzaak, leggen vandaag zelfs een 'supportersbus' in naar Brugge. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Daar zullen de ‘supporters’ voor de raadkamer hun spandoeken bovenhalen. "We willen dat meneer dokteur een eerlijk proces krijgt. En dat kan in zo'n straffe zaak alléén met een raad van gezworenen", zegt 'fan' Roland Vandersteen aan Het Laatste Nieuws. Eens de dokter weer een vrij man is, zit z'n dokterspraktijk weer vol, volgens de supporters. "Dokter André blijft een heilige hier", zegt Jan (63) aan Het Laatste Nieuws. "Al is het een delicate zaak aan het worden. Serry keert opeens zijn kar. Wat moet je er nog van peinzen?"

”Roepen voor gerechtigheid
Marc Vandevoorde (55) zal als eerste man op de bus stappen en het luidst roepen voor het gerechtsgebouw. "Twaalf keer heb ik 'meneer dokteur' nu al bezocht in het gevang. Zo'n gesprek gaat altijd hetzelfde. Over hoe het leven hier in Ruiselede gaat. Over zichzelf of zijn rol in de zaak spreekt André nooit. Liever over zijn duiven en over het voetbal. Meneer dokteur is een grote supporter van Club Brugge. We gaan roepen voor gerechtigheid. Niet als hooligans, maar ze zullen toch wel weten daar in Brugge dat het oneerlijk is wat ze 'meneer dokteur' allemaal aandoen."

Bekijk ook: