België meet schade op na storm

Na de herfststorm van gisteren meet ons land de schade op. Hoe groot die zal zijn, is nog onduidelijk, maar bij een storm als die van gisteren hebben mensen ongeveer 2.000 euro schade. Het is slechts een gemiddelde, want sommigen lijden veel meer schade. VTM NIEUWS ging langs bij een bedrijf in Sint-Pieters-Leeuw, waar alle zonnepanelen van het dak zijn gevlogen.

Zaakvoerster Armelle Moonens zag haar 120 zonnepanelen gisteren van het dak vliegen. Op de bewakingsbeelden is te zien hoe de zonnepanelen als bladeren door de lucht zweven. De panelen zelf zijn 80.000 euro waard, maar ook de poort en auto's die voor de deur stonden, raakten beschadigd.

Overal in het land meten verzekeringsexperts de schade op. De verplichte brandverzekering dekt normaal gezien alle kosten. “Het is een klassieke storm en dat is gedekt in elke brandverzekering. Eigenaars zijn daar altijd voor verzekerd”, vertelt verzekeringsmakelaar Marc Huygelen. Wie schade heeft, geeft dat best zo snel mogelijk door aan zijn verzekeraar met foto's van de schade en de originele facturen erbij.