Buschauffeur drinkt 7 glazen bier en wil nog 30 kinderen ophalen

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft gisteren een buschauffeur betrapt met 0,9 promille alcohol in zijn bloed. De man was op weg naar een lagere school om dertig kinderen op te halen. Hij kreeg meteen een rijverbod van zes uur.

De politie hield de bus rond 15.15 uur tegen in de Van Hoeystraat in Mechelen. "Tot onze verbazing verspreidde de bestuurder een alcoholgeur. Na een ademanalyse bleek dat hij 0,9 promille alcohol in zijn bloed had. Hij gaf toe dat hij enkele uren daarvoor zeven glazen bier had gedronken. Onze verbazing werd nog groter toen hij zei dat hij dertig kinderen van een lagere school in Mechelen moest gaan ophalen om hen naar huis te vervoeren", zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

De man kreeg een rijverbod van zes uur en moest noodgedwongen zijn werkgever verwittigen. Die kon pas na enkele uren een andere chauffeur met een andere bus naar de school sturen. De schooldirectie zorgde intussen voor opvang van de kinderen en verwittigde ook hun ouders. "De betrapte chauffeur deelde ons nog mee dat hij op staande voet ontslagen zou worden", aldus de politiewoordvoerder.