Brusselse parken toe door stormweer

Het wordt een regenachtig en zelfs stormachtig weekend. Door een stormdepressie boven de Noordzee zijn rukwinden tot 100 kilometer per uur mogelijk. Op verschillende plaatsen in Brussel nemen ze alvast hun voorzorgen.

Het Brusselse Ter Kamerenbos is sinds 14.00 uur afgesloten voor het verkeer als gevolg van de verwachte rukwinden. “We raden mensen ook af om naar het bos te gaan, omdat de kans op vallende takken en bomen bestaat”, aldus de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene.

Eerder had het leefmilieu Brussel al aangekondigd dat de parking in en rond de hoofdstad vandaag en morgen gesloten worden. Daarom raden zij de omgeving aan om de gewestelijke groene parken te vermijden en op een veilige afstand te blijven van bomen. In de parken die niet worden gesloten, hangt aan de ingang een bericht en zullen parkwachters het publiek op mogelijk gevaar wijzen.

Schade beperkt?
“Morgen zullen er inderdaad rukwinden zijn van 80 of 90 kilometer per uur, misschien ook met een enkele piek tot 100 kilometer per uur”, zegt weerman David Dehenauw. “Er zijn wat ongemakken mogelijk, wat lichte schade eventueel ook, maar zware schade of zware problemen verwacht ik niet.”