Stafchef leger: "Ik begrijp hun onrust"

De stafchef van het Belgisch leger, Marc Compernol, begrijpt de ongerustheid van zijn troepen over hun pensioenen. “Ik begrijp dat ze op deze manier reageren om hun onrust te ventileren”, zegt hij aan VTM NIEUWS.

Compernol betreurt de “ongelukkige communicatie” van de regering. Bovendien was er “weinig overleg” en bestaat er nu nog steeds “onduidelijkheid”. “Dit maakt onze mensen ongerust”, zegt hij. “Ik ga geen kritiek leveren op de regering maar de debatten die we nu hebben, hadden we op voorhand moeten voeren en niet achteraf.”

Pensioenleeftijd
Vandaag betoogde een massa militairen tegen de verhoging van hun pensioenleeftijd. Tegen het jaar 2020 zouden militairen pas op hun 63ste met pensioen kunnen, terwijl dat nu op 56 kan.

Kritiek
De generaal van de landmacht, Jean-Paul Deconinck, is niet te spreken over de regeringsplannen om de pensioenleeftijd op te trekken. Deconinck uitte zijn kritiek anoniem via de officiële Facebookpagina van de Landcomponent van het leger. Daarin haalt de generaal snoeihard uit naar de besparingsplannen van Defensieminister Steven Vandeput (N-VA).

Bekijk ook: