Legendarische luchthavenhal gerenoveerd

Brussels Airport gaat de legendarische Sky Hall renoveren, de hal uit 1958 die tot de jaren '90 dienst deed als terminal. Van in die hal heb je een prachtig uitzicht op de vliegtuigen en het tarmac. Eind volgend jaar beginnen ze met de gevel. Het is nog niet beslist, waarvoor de Sky Hall na de renovatie gebruikt zal worden.

De Sky Hall van Brussels Airport is nu niet meer toegankelijk voor passagiers. Het is een pareltje met hoge ramen en een mooi uitzicht over de vliegtuigen. Jammer genoeg krijgt bijna niemand de ruimte nog te zien. Voor de jaren '50 was het een revolutionair gebouw, uit aluminium, staal en glas. Een staaltje modernistische architectuur. Die sfeer wil de luchthaven behouden, maar het gebouw is nu wat vervallen.

Ze investeren daarom binnenkort 2,5 miljoen euro om het te renoveren. De renovatie zal beginnen bij de glazen gevel. Waarvoor de hal uiteindelijk moet dienen  is nog niet beslist. Misschien voor evenementen. Maar de luchthaven bekijkt ook of ze misschien opnieuw gebruikt kan worden voor horeca of zelfs als terminal.