Mama Bartholomeus tegen illegale taxi's

De moeder van de overleden Didier Bartholomeus wil een campagne starten om jongeren te waarschuwen voor valse taxichauffeurs. Ze heeft daarover vanmiddag samengezeten met de veiligheidsadviseur van de stad Antwerpen. Haar zoon Didier werd vorige maand dood teruggevonden na zijn verjaardagsfeestje, hij had een lift gekregen van iemand die hij niet kende.

Micheline Duysens zit nog steeds met Veel vragen. Ze weet niet wat er precies met haar zoon is gebeurd. Maar ze is ook strijdvaardig: ze wil iets doen aan de vele illegale taxi's in Antwerpen. Volgens haar is Didier namelijk met zo'n taxi meegereden op de avond van z'n verdwijning.

Illegale taxi's
“Het kabinet weet dat er een groot probleem is met die illegale taxi's”, vertelt Duysens aan VTM NIEUWS. “Ik wil de jeugd sensibiliseren. Die chauffeurs willen je voor 20 euro naar huis brengen, een gewone taxi kost veel meer. Ik stel voor om in het weekend jongeren te vervoeren aan een gunsttarief. Ik wil daar een boegbeeld voor zijn en dat is voor mij ook heel belangrijk in mijn verwerkingsproces”, besluit ze.

Bekijk ook: