Zou jij vlees laten voor de liefde?

Zou jij vlees willen laten voor de liefde van je leven? Maar liefst 19% van de vrouwen en 15% van de mannen zou overwegen om vegetariër of veganist te worden als zijn of haar partner dat zou vragen. Dat blijkt uit een peiling van datingsite Twoo in het kader van World Vegan Day.

Bijna één op de tien Belgische gebruikers op Twoo zegt al veganistisch of vegetarisch te leven, waarmee het nationale gemiddelde ruim overschreden lijkt. Maar bij zij die nog niet vegetarisch of veganistisch eten, speelt de mening van hun partner duidelijk een rol.

Elke dag anders gaan eten is een ingrijpende verandering in het dagelijkse leven van een persoon, maar wel één waar de Belgen op Twoo voor open lijken te staan. Vergelijk dat met dezelfde vraag over religie en je ziet een totaal ander verhaal: slechts 1% van de vrouwen en 3% van de mannen zou overwegen om een bepaalde religie aan te nemen voor zijn of haar partner.

Kinderen
Wanneer het over hun kinderen gaat zijn niet-vegetariërs minder flexibel: meer dan de helft vindt dat vlees en vis essentieel zijn voor de groei van kinderen, en wil daar niet van afwijken voor een vegetarische of veganistische partner.

Vlees op date?
Wat tafelmanieren betreft zit het wel snor op Twoo: minder dan de helft zou gewoon vlees bestellen op een date met een vegetariër, 40% vraagt liever eerst even of dat ok is. Meer dan 90% zou ook nooit liegen over het feit dat ze vlees eten.