Deze volbloedpaarden zijn miljoen waard

Wie graag mooie en vooral peperdure paarden ziet, moest dit weekend in het Antwerpse Koningshooikt zijn. Daar vond het Europees Kampioenschap voor Arabische paarden plaats, een schoonheidswedstrijd voor volbloedpaarden. Sommige dieren kosten meer dan een miljoen euro.

De Arabische volbloed is het oudste paardenras ter wereld, enorm gegeerd bij prinsen en sjeiks uit het Midden-Oosten. De paarden worden dan ook opgemaakt, zoals bij een echte schoonheidswedstrijd. “We gebruiken ook producten om het paard meer te doen glanzen, we leggen al het haar in dezelfde richting”, zegt verzorger Benjamin Vila. “Om het gezicht meer te accentueren, gebruiken we olie en leggen we de manen goed.”

Opvallende gast op het kampioenschap was Shirley Ann Shepherd, de vrouw van Charlie Watts, drummer van de Rolling Stones. “Voor mij gaat het niet enkel over hun schoonheid, je kan er een fantastische relatie mee hebben”, zegt ze. “Ik ga elke avond naar mijn paarden in hun stal, en ze zijn altijd erg blij om me te zien. Het zijn vrienden. “

De winnaars van de wedstrijd krijgen geen geldprijs, het gaat op het Europees Kampioenschap allemaal om de eer. Maar een paard met een Europese titel wordt natuurlijk nog meer waard.