Diamantroof: 19 personen voor rechter

Negentien personen zullen zich voor de Brusselse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor hun aandeel in de spectaculaire diamantroof op de luchthaven Brussels Airport, op 18 februari 2013. Dat heeft de Brusselse raadkamer vandaag beslist. De dieven gingen toen aan de haal met maar liefst 37 miljoen euro aan ruwe diamanten.

Op 18 februari drongen minsten acht gewapende en gemaskerde mannen het luchthaventerrein van Brussels Airport binnen. Ze reden tot aan een vliegtuig van de Zwitserse luchtvaartmaatschappij Swiss, waar een waardetransport van Brink's stond. De overvallers haalden diamanten ter waarde van 37 miljoen euro uit het vliegtuig en gingen er vervolgens vandoor.

Correctionele rechtbank
In totaal werden negentien mensen opgepakt, negen van hen worden ervan verdacht de roof effectief te hebben uitgevoerd. De andere personen worden ervan verdacht dat ze auto's stalen voor de overal, of dat ze de buit hebben witgewassen. De raadkamer in Brussel heeft hen vandaag doorverwezen naar de correctionele rechtbank. 

De zaak komt wellicht begin 2017 voor. De kopstukken riskeren straffen van maximaal 25 jaar.