Dit is 1e babyrestaurant in België

Al eens groentepuree of fruitpap op de menukaart zien staan? Je kan het vanaf nu in het eerste babyrestaurant in ons land zonder schroom bestellen, want in Gent opent Amélie+Moi vandaag officieel de deuren. Sterker nog: gehuil en borstvoeding geven, wordt er gewoon als normaal beschouwd. VTM NIEUWS bracht gisteren al een bezoekje.

Zelf beschrijven de uitbaters het als een ontmoetingsplek voor ouders en kind met ruimte voor ontspanning, creativiteit en duurzaamheid. Het is ook een antwoord op de nood naar horecazaken die gemakkelijk toegankelijk zijn met een kinderwagen en waar veilig en hygiënisch speelmateriaal aanwezig is.

Niemand zal je bij Amélie+Moi raar bekijken als je kind plots hard begint te huilen. “Hier kan iedereen zichzelf zijn”, vertelt uitbaatster Stefanie Canu die de zaak noemde naar haar dochtertje Amélie. De kinderwagen die parkeer je trouwens gewoon in een indoorparking.

“Ik vind het zalig om hier te kunnen komen met een kindje en je geen vragen hoeven te stellen over stukjes fruit op de grond of als ze weer weent”, zegt een tevreden mama. “Omdat er ook zoveel andere moeders met kinderen komen, voel je je echt op je gemak. Als mijn dochtertje honger heeft, geef ik haar gewoon borstvoeding aan tafel. Dat is hier allemaal oké.”