Zo stopt uitbater deze overvaller

De uitbater van een buurtwinkel in Kortrijk kreeg afgelopen vrijdag drie overvallers over de vloer, maar die kregen niet waar ze om vroegen: de inhoud van de kassa. Op de camerabeelden die VTM NIEUWS kreeg van de uitbater en die de man ook zelf op zijn Facebookpagina plaatste, is te zien hoe hij koelbloedig het pistool uit de handen van de overvaller trekt.

Het lijkt wel een scène uit een Amerikaanse film, maar het gebeurde gewoon in Kortrijk. Een winkeluitbater is drie overvallers te slim af doordat hij in een snelle reactie het pistool uit de handen van de leider trekt. De drie mannen zetten het op een lopen. De uitbater probeerde hen nog te volgen, maar kon hen niet vatten. Gisteren postte hij echter op zijn Facebookpagina dat de daders werden gevat en hij bedankte de Kortrijkse politie. 

"Zaterdag zijn inderdaad drie mensen aangehouden in die zaak", zegt Karlien Ververken van het Kortrijks Parket. "Onder hen waren twee meerderjarigen en één minderjarige. De meerderjarigen werden voor de onderzoeksrechter geleid en vrijgelaten onder voorwaarden, de minderjarige werd door de jeugdrechter in een gesloten instelling geplaatst. Het onderzoek loopt nog."