Mathilde: koningin van de recyclage

Natan, Dries Van Noten, Fabienne Delvigne… Het zijn maar enkele van de luxueuze en vaak prijzige merken die koningin Mathilde vaak draagt. Maar ook koninginnen verschijnen heus niet altijd in een nagelnieuwe outfit. Soms dragen ze gewoon stukken opnieuw. Designerrecylage, heet dat. En onze koningin spant daarin de kroon.

De outfits van koningin Mathilde tijdens het vijfdaagse staatsbezoek aan Japan hadden een hoog déjà vu-gehalte: maar liefst de helft van de dertien outfits die ze droeg, waren gewoon uit haar kleerkast geplukt. Zo konden we de Natan-jurk die ze droeg bij haar vertrek in België al spotten op de Olympische Spelen in Rio deze zomer.

Een trend waar ook royals als Kate Middleton en koningin Máxima aan deelnemen, maar uit onderzoek van het VTM NIEUWS-magazine Royalty blijkt dat koningin Mathilde er het meest bedreven in is. Bovendien is ze de enige koningin die haar designeroutfits opnieuw draagt tijdens staatsbezoeken.

Een bewuste keuze, klinkt het bij officiële bronnen van het Paleis. Een koningin heeft immers een voorbeeldfunctie. En dat milieu- en modebewust perfect hand in hand kunnen gaan, daar is koningin Mathilde alvast het perfecte voorbeeld van.