De opgezette dieren zijn weer hip

Dit weekend opent in Antwerpen een winkel waar je een heel speciaal product kan kopen: opgezette dieren. De markt voor opgezette dieren en skeletten is de laatste tijd namelijk fel in trek. “Het is eens iets anders dan een schilderij", zegt uitbater Maarten Janssens.

In de ‘Lonesome George’ in Antwerpen kan je binnenkort schedels van krokodillen terugvinden, net als skeletten en opgezette beesten in allerlei formaten van allerlei diersoorten.

De stukken die je kan kopen passeren allemaal in de handen van uitbater Maarten Janssens, die zelf osteoloog is. Hij herstelt de schedels en skeletten van de dieren en knutselt ze opnieuw in elkaar. De dieren zijn allemaal op een natuurlijke dood gestorven en om dat duidelijk te maken aan de klanten zal hij de dieren ook opzetten in de winkel. Op die manier is het proces voor iedereen duidelijk, zegt hij.

Rust in huis
Dat de opgezette dieren erg in trek zijn en dat mensen ze graag in huis halen, vindt Janssens niet zo ongewoon. “Op één of andere manier brengen deze zaken toch een bepaalde rust in huis”, zegt Janssens aan VTM NIEUWS. “Het is niet alleen de rust, het is ook een totaal andere schoonheid. Het is ook eens iets anders dan een schilderij.”

Echt goedkoop zijn de stukken wel niet. Afhankelijk van de grootte van het exemplaar betaal je een som tussen 100 en 2.500 euro.