Bliksem slaat in: TUI-vlucht moet omkeren

Een vliegtuig dat vandaag onderweg was van Brussel naar de Dominicaanse Republiek moest terugkeren nadat de bliksem was ingeslagen op een vleugel. Dat bevestigt de woordvoerder van TUI, het vroegere Jetair, aan VTM NIEUWS. Het vliegtuig kon veilig landen en niemand raakte gewond. 

De touroperator laat weten dat het toestel nu onderzocht wordt om te kijken hoe erg het vliegtuig eraan toe is. De impact van een blikseminslag kan namelijk variëren en is onder meer afhankelijk van de plek waar de bliksem toeslaat. Volgens de woordvoerder van TUI is het voorval niet uitzonderlijk: ze hebben te maken met twee à drie blikseminslagen per maand.

Vlak na de blikseminslag besloot de piloot om het zekere voor het onzekere te nemen en terug te keren naar Zaventem. Daar kon het toestel veilig landen. Niemand raakte bij het incident gewond.

Dit verhaal werd ons gemeld door een kijker van VTM NIEUWS. Heb je zelf een verhaal? Bezorg het ons via 4040, 4040@vtm.be, via dit formulier of stuur ons een berichtje via Facebook!