Regenweer zorgt voor verkeerschaos

De herfst is in het land en dat zullen we geweten hebben. De combinatie van het regenweer en de gekende drukte in oktober op onze snelwegen zorgt voor dagen vol fileleed.

De ochtendspits in Antwerpen liep vanochtend compleet in de soep door drie ongelukken. Het regenweer zorgt ervoor dat de files vandaag niet van onze wegen weg te denken zijn. Momenteel staat er tachtig kilometer file, vooral in Brussel en Antwerpen ondervind je problemen.

Oktober = filemaand
Dat er deze maand zo veel files staan, is niet verwonderlijk volgens Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Eens de zomervakantie voorbij is, merken we dat er opvallend meer verkeer is op de Vlaamse snelwegen. Oktober is een erg drukke maand waarin veel files ontstaan. De zomervakantie is nu volledig voorbij: het economische leven is helemaal heropgestart en mensen zijn uit vakantie”, zegt Peter Bruyninckx. “De herfst speelt dan ook een belangrijke rol in de filelengte.”

Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om bij regenweer je rijstijl aan te passen. “Pas je snelheid aan hou zeker voldoende afstand.”

Antwerpen
Op de Antwerpse ring is het al de hele dag druk. Door drie ongelukken vanochtend vroeg, liep de ochtendspits er helemaal in de soep. Vanavond zijn er vooral moeilijkheden richting Antwerpen.

Het gaat traag op de A12 van Brussel naar Antwerpen. Er is file vanaf Schelle tot Wilrijk. Vanaf het Viaduct Wilrijk tot Aartselaar is er ook vertraging.

Ook op de ring rond Antwerpen schuif je aan vanaf Antwerpen-Centrum tot de Kennedytunnel en van de Antwerpen-Oost tot Borgerhout.

Brussel
Op de Brusselse Binnenring gaat het door een ongeluk en het regenweer ook traag. Zo is er door een ongeval ter hoogte van Ruisbroek de rechter rijstrook versperd.

Richting Leuven ondervind je problemen in Vilvoorde vanaf de afrit Koningslo tot het Viaduct in Vilvoorde en in Zaventem tot Zaventem-Henneaulaan. Het gaat ook traag in St-Stevens-Woluwe tot in Machelen.

Op de E314 richting Lummen staat er ook een file van Heverlee tot Gasthuisberg.

Voor alle informatie over de files op de Vlaamse snelwegen kan je terecht bij het Vlaams Verkeerscentrum.