Zuurgooier Delhaize gaat in beroep

Jelle Frenken, de man die in februari 2015 poetsvrouw Marina Tijssen overgoot met zwavelzuur, gaat in beroep tegen zijn veroordeling door de Brusselse correctionele rechtbank. Dat meldt Het Nieuwsblad en het nieuws wordt bevestigd door zijn advocaat, meester Sven Mary.

Frenken werd afgelopen vrijdag nog veroordeeld tot een celstraf van achttien jaar en een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank van tien jaar.

Afpersing
De 41-jarige Frenken overgoot Marina Tijssen op 20 februari 2015 met zwavelzuur in de Delhaize in de Antwerpse Museumstraat. De 53-jarige vrouw werkte er als poetsvrouw en Frenken was toen al maanden de winkelketen aan het afpersen door te dreigen met een dergelijke aanval. De plannen voor die afpersing begon hij maanden voordien te smeden, nadat hij zijn job was kwijtgeraakt en in geldnood kwam.

Frenken ging na de zuuraanval op de vlucht maar werd in de nacht van 5 op 6 maart 2015 door de Franse politie opgepakt bij een routinewegcontrole in de buurt van Parijs en vervolgens uitgeleverd aan België. Volgens de rechtbank maakte Frenken zich schuldig aan afpersing, poging afpersing en moordpoging. Hij kon volgens de rechtbank immers geen andere bedoeling gehad hebben dan het slachtoffer te doden. Frenken moest zijn slachtoffer ook een schadevergoeding betalen van 497.751 euro.

Bekijk ook: