Man ligt 8 maanden dood in appartement

In een appartementsgebouw in Gent heeft de politie gisteravond het lichaam van een bejaarde man gevonden. Afgaande op de vervaldatum van de etensresten schat de politie dat de man al acht maanden overleden is. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De familie van de 81-jarige bejaarde man had niets in de gaten. Vermoedelijk stierf de man acht maanden geleden aan een natuurlijke dood. Dat blijkt uit de staat van ontbinding van het lichaam en op basis van de vervaldatum van enkele voedingswaren in het appartement. Deze vervielen in februari 2016.

Dat niemand eerder de dood van de man opmerkte, is opvallend. Buren merkten wel dat zijn brievenbus uitpuilde, maar de man was volgens hen een eenzaat en had weinig contact met anderen. “Hij was zeer stil en veroorzaakte nooit problemen”, vertelt Marc Van Acker, syndicus van de residentie aan Het Nieuwsblad.

Omdat maandelijks de huur van het appartement nog werd betaald, rook niemand onraad. “Dit gaat via een automatische overschrijving waardoor na zijn overlijden de huur ook mooi op tijd werd betaald”, zegt Van Acker.

Een buurvrouw probeerde uiteindelijk de man samen met haar huisbaas te bereiken omdat ze een nieuwe verwarmingsketel wouden plaatsen. Omdat ze geen gehoor kregen, belde de huisbaas alle Gentse ziekenhuizen zonder succes. De politie ging gisteren langs in het appartement van de man en deed dan de gruwelijke ontdekking.

Doordringende geur
Door de ontbinding van het lichaam ontstond er een doordringende geur in zijn appartement. Een dikke deurmat hield de geur tegen. Toen de politie ter plaatse kwam, was de geur niet te harden. Op elke verdieping van het appartementsgebouw staan in de hal potjes met een fluorescerend chemisch middel. Het zijn maatregelen om de sterke geur van een levenloos menselijk lichaam zo snel mogelijk te verjagen.

De twee zonen van de man willen voorlopig niet reageren op het tragische overlijden va hun vader.