Nog steeds verkeerschaos in A'pen

De grote verkeerschaos in Antwerpen is nog niet voorbij. De ochtendspits op de Antwerpse ring verliep zeer moeizaam. Urenlang stonden er files nadat er eerder vanochtend drie ongevallen gebeurden. De meeste incidenten zijn intussen afgehandeld maar het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt nog voor vertragingen.

Op dit moment ondervind je nog hinder op de E313 richting Antwerpen ter hoogte van Ranst en op de E17 tussen Kruibeke en de Kennedytunnel. "Vanochtend zijn er drie ongelukken gebeurd. Met dit regenweer verhoogt automatisch de kans op ongevallen.", zegt Peter Bruyninck van het Vlaams Verkeerscentrum. "We raden automobilisten dan ook aan om hun rijstijl aan te passen. Hou voldoende afstand en beperk je snelheid."

Drie ongevallen
"Kort na 05.30 uur is een vrachtwagen zijn oplegger verloren, waardoor de weg versperd was op de lus van de A12 vanuit Nederland naar de ring richting Gent", aldus Bruyninckx. "Vooraleer de oplegger getakeld kon worden, moet de lading, die bestaat uit voedingsmiddelen, verwijderd worden. Bovendien was de brandstoftank gescheurd, waardoor er brandstof lekte

Het verkeer vanuit Antwerpen richting Gent moet doorrijden naar de E19 richting Breda en daar op het complex Kleine Bareel keren, om zo op de ring te rijden. Daarnaast is de Liefkenshoektunnel tijdelijk tolvrij gemaakt.

Rond 05.45 uur gebeurde een ongeval in Borgerhout waardoor twee rijstroken versperd zijn. Een derde ongeval ter hoogte van Antwerpen -West zorgt ook voor chaos op de Antwerpse ring.