Getuige gijzeling: "We zijn gevlucht"

De Brusselse gemeente Vorst werd gisterenavond opgeschrikt door een gijzeling. In een filiaal van winkelketen Carrefour bedreigde een man een kassierster met een pistool en hield hij enkele personen een tijdlang gegijzeld. "Wij zijn kunnen vluchten langs de visafdeling", getuigt een omstaander aan VTM NIEUWS.

"Ik was samen met enkele klanten doodgewoon aan het winkelen, toen iemand kwam zeggen dat er een man met een pistool stond te zwaaien. Ik geloofde er niet al te veel van en liep gewoon door naar de kassa. Daar zat een vrouw op haar knieën en toen ik haar vroeg wat ze deed, wees ze de dader aan", vertelt één van de klanten.

"Hij had een pistool in zijn hand en had zich met handboeien of iets dergelijks vastgemaakt. Hij belde en vroeg iets zeer specifieks aan de kassierster. Ik ben samen met enkele klanten langs de visafdeling kunnen vluchten", vertelt de man nog.

Zoon van schepen
Na een uur was de gijzeling afgelopen en kon de man door de politie overmeesterd worden. Volgens de burgemeester van Vorst zou de dader een zoon van een schepen zijn die al langer met psychische problemen kampt.

Het zou gaan om de zoon van Ahmed Ouartassi (PS), de schepen van Sport en Naschoolse activiteiten. Die deed gisteravond een verklaring tijdens de gemeenteraad. Hij sprak zijn diepe ontsteltenis uit over de daden van een van zijn vier kinderen, die volgens hem al jaren lijdt aan "psychologische problemen", aldus de burgemeester, die geen verdere commentaar gaf over de zaak.

"De man kwam met handen in de lucht naar buiten, waarna de politie hem kon arresteren", zegt Marie Verbeke van de politie. "Bij de gijzeling vielen geen fysiek gewonden, maar veel mensen zijn natuurlijk zwaar onder de indruk." Een dertigtal mensen werd opgevangen door slachtofferhulp", klinkt het.