Twitteracount Reynders gehackt

Het Twitteraccount van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) is gehackt. Dat meldt zijn woordvoerder. Alles wordt in het werk gesteld om het probleem te verhelpen.

De woordvoerder benadrukt dat tweets die momenteel via zijn account verschijnen, niet van de hand van de vicepremier zijn. Zo verscheen een klein uur geleden een beledigend bericht aan het adres van Canada, dat niet door minister Reynders werd gepost.

Niet altijd proper
Dat betekent niet dat politici het altijd beschaafd houden op Twitter. Zo was er het relletje tussen Theo Francken (N-VA) en Filip Dewinter, maar ook onlangs ging het er tussen Kristof Calvo (Groen) en Peter De Decker (N-VA) hard aan toe. Calvo reageerde op Twitter op het feit dat iedereen afgelopen zondag aanwezig moest zijn in de Kamer voor de State of the Union. "CD&V heeft echt wel weinig in de pap te brokken", klonk het. Peter De Decker reageerde daarop wel heel neerbuigend met een foto van een lolly en de woorden "Alsjeblieft, Kristof, het is al goed, jongen." Het is niet duidelijk of ook zijn account gehackt werd.