Hoe goed kent je club de verkeersregels?

Welke voetbalploeg heeft de supporters met de meeste verkeerskennis? Om dat te meten, is er nu 'De Grote Verkeerscup'. De wedstrijd maakt deel uit van de Grote Verkeersquiz van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), die ondertussen al aan de zevende editie toe is.

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde lanceert samen met de pro League en de Vlaamse overheid ‘De Grote Verkeerscup’. In een onlineverkeersquiz kunnen voetbalsupporters hun favoriete club naar de eerste plaats loodsen en clubgerelateerde prijzen winnen. Meer info vind je op www.degroteverkeerscup.be

Om het spel te promoten, hebben de 24 voetbalclubs uit 1A en 1B een speler afgevaardigd om mee te spelen in promofilmpjes. De filmpjes zullen onder meer te zien zijn tijdens de uitzendingen van de voetbalmatchen in Stadion op VTM. 

De Grote Verkeersquiz is intussen al aan zijn zevende editie toe. De VSV telde voor de zesde editie vorig jaar 80.197 unieke deelnemers. De vragen peilen zowel naar kennis van de voorrangsregels, de exacte betekenis van verkeersborden, risicogedrag in het verkeer als naar recente regels rond bijvoorbeeld elektrische fietsen.

Risicobewustzijn
“Ik wil de Vlamingen levenslang laten (bij)leren over verkeer. Dat is belangrijk als we een einde willen maken aan de schande van de 400 verkeersdoden op 1 jaar tijd", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). "In meer dan 90 procent van de ongevallen speelt ons eigen gedrag een rol, dus meer risicobewustzijn is geen overbodige luxe."

Meespelen kan vanaf vandaag tot 30 november op www.degroteverkeersquiz.be.