Crowdfunding helpt vrouw aan kindjes

Een opmerkelijke blijk van solidariteit. Een jonge vrouw uit Ekeren met een grote kinderwens heeft dit weekend ruim 8.000 euro ingezameld via het internet. De vrouw wil niet dat ze door een chemokuur die ze moet ondergaan, later geen kinderen meer kan krijgen. Ze wil haar eicellen laten invriezen maar dat kost veel geld en wordt in haar geval niet terugbetaald.

216 mensen hebben al geld gestort voor Dominique Temmerman. Ze heeft een auto-immuunziekte en wil haar eicellen laten invriezen, voor ze met een chemokuur start. Het kost haar 4.000 euro want haar ziekenfonds betaalt het niet terug omdat het om onbevruchte eicellen gaat. “Dat was toch wel een klap in mijn gezicht”, vertelt Dominique. “Want door al de ziekenhuiskosten heb ik niet kunnen sparen.” 

Crwodfunding werkt
Mensen reageerden al massaal, intussen werd al 8.800 euro gestort. Alweer een bewijs dat crowdfunding werkt. In de eerste helft van dit jaar is er in België zo al dertien miljoen ingezameld via het internet, vorig jaar ging het nog om tien miljoen. “Het is superlief dat al die mensen hun steentje willen bijdragen”, zegt Dominique. “Het doet mij wel veel, het laat zien dat de mensheid toch goed in elkaar zit.

Door het geld van de crowdfunding, kan Dominique haar eicellen laten invriezen en krijgt ze de kans om toch kinderen te krijgen. “Ik kan gewoon volgende week naar onco-fertiliteit stappen en mijn kinderwens verzekeren. Zonder stress. Dat is een fantastisch gevoel”, zegt ze.