Verkoper winnend lot is aandacht beu

De krantenverkoper in Schaarbeek bij wie de Euro Millions-winnaar deze week zijn winnend biljet heeft ingediend, is de aandacht stilaan beu.De man wordt overstelpt door telefoons en mails van mensen die willen weten wie de eigenlijke winnaar van de pot van 168 miljoen euro is.

"Mensen vragen me informatie over de winnaar, ze komen naar mij met foto's om te vragen of het de man op de foto is die gewonnen heeft", zegt krantenverkoper Serkan Mola. "Ik zeg hen steeds dat zelfs als ik hem gezien heb, ik niets kan zeggen".

Vorige week won een Belg 168.085.323 euro met EuroMillions. Het is het hoogste bedrag ooit dat in ons land is gewonnen, het vorige topbedrag ging in 2007 naar een speler uit de regio Tienen en bedroeg 100 miljoen euro. De winnaar speelde in een verkooppunt in het Brusselse, kruiste zijn eigen vijf cijfers en twee sterren aan en wist zo voor de bewuste trekking van 11 oktober als enige winnaar in rang één uit de bus te komen. “Ik kon het haast niet geloven. Ik werd me pas bewust van de grootte van de winst, thuis, achter mijn computer, bij het nakijken van de resultaten op de website”, klinkt het. “Ik wil een deel aan een goed doel schenken. Ik wil deze gelukswinst delen met mensen die het nodig hebben.”

Bekijk ook: