'Killerclown' in buurt van Gent gespot

Het fenomeen van de zogenaamde 'killerclowns' lijkt nu ook voorzichtig in ons land op te duiken. Dat blijkt uit een filmpje dat VTM NIEUWS kreeg toegestuurd van een kijker. Mensen beweren dat ze in de buurt van Gent twee mensen gespot hebben die vermomd waren als clown, dat lijkt ook te zien in het filmpje. Maar de politie van Gent kreeg nog geen meldingen binnen.

De eerste clown werd gezien aan het Arbedpark in Gentbrugge. Een voorbijganger merkte de man op en maakte meteen een filmpje. Op de beelden is te zien hoe de clown een parking binnenwandelt. Het meisje dat de video maakte, lijkt wat geschrokken: “Oh my god”, roept ze verschillende keren. De politie van Gent laat weten dat ze tot nog toe geen meldingen binnenkreeg over 'killerclowns'.

Promostunt
Ook in Lommel dook vrijdag al een horrorclown op aan een bakkerij. Al had die geen kwade bedoelingen, want hij stond er gewoon wat reclame te maken voor de zaak.

Overgewaaid uit Amerika
Het fenomeen van de horrorclowns komt uit Amerika, maar is ook al naar Europa overgewaaid. Het lijkt een trend waarin mensen vermomd als enge clowns voorbijgangers de suipten op het lijf jagen. Begin deze week waarschuwde de Nederlandse politie al voor de clowns. Onder meer in Almere en Oss werden clowns gezien die zwaaiend met een mes door de stad wandelen.

Bekijk ook: