Paul D'Hoore beklimt de Mont Ventoux

Hij had het een tijdje geleden beloofd, en het staat nu vast: Paul D'Hoore, financieel expert bij VTM NIEUWS, gaat de Mont Ventoux beklimmen. Volgend jaar is het vijftig jaar geleden dat Tom Simpson tijdens de tour overleed op de Ventoux. Ter nagedachtenis gaat Paul samen met de dochter van Simpson en heel wat wielertoeristen de zwaarste col uit de ronde oprijden. Ex-judoka Gella Vandecaveye is zijn coach.

Dertig jaar en evenveel kilo’s geleden, was Paul D’Hoore drie keer Belgisch kampioen op de weg bij de journalisten. Sindsdien heeft hij nog één sportieve droom: de Ventoux beklimmen."Het enige doel is er geraken", zegt D'Hoore. "Tijd speelt geen rol. Ik weet hoe lang je daar normaal over doet en hoe lang een profrenner en een toerist erover doen en zelfs dat zijn voor mij geen uitdagingen. De enige uitdaging is: boven komen", klinkt het.

"Vanuit de buik"
Op 17 juni volgend jaar plant hij de 21 loodzware kilometers te klimmen naar een hoogte van 1.912 meter. Van Coach Gella Vandecaveye moet Paul vanaf januari op dieet en beginnen met trainen. ”De motivatie komt vanuit de buik”, vertelt Vandecaveye. “Aan zijn motivatie is nog werk en aan zijn buik ook, maar het komt goed.”

Simpson
De bedoeling is om op 17 juni samen met 2.500 wielertoeristen naar boven te rijden. Ook Joanne Simson fietst mee. Haar vader overleed tijdens de tour van 1967 op de Ventoux. Onderweg zal het peloton de renner herdenken aan zijn monument.