Trein ontspoord na aanrijding met kraan

In het Oost-Vlaamse Melsele is een arbeider vanmorgen gewond geraakt bij een aanrijding tussen een passagierstrein en een spoorwerfkraan. Dat melden de NMBS en Infrabel. Eén rijtuig van de trein ontspoorde, maar op de trein raakte niemand gewond.

Het ongeval gebeurde kort na 7.30 uur in Melsele, deelgemeente van Beveren. "De betrokken reizigerstrein was vanuit Poperinge onderweg naar Zwijndrecht en reed ter hoogte van een overweg in Melsele in op de spoorwerfkraan. Die werd daar op dat moment op het nevenliggend spoor gebruikt", melden de NMBS en Infrabel. De kraan werd door Infrabel gebruikt voor spoorwerken op de lijn 59. Eén arbeider, die in onderaanneming aan het werk was voor Infrabel, raakte gewond.

Aan boord van de trein zat een twintigtal reizigers. Ze raakte niet gewond en ook het treinpersoneel is ongedeerd. De treinreizigers werden geëvacueerd en met een bus naar het station Antwerpen-Berchem gebracht.

Door het ongeval is het treinverkeer tussen Sint-Niklaas en Zwijndrecht onderbroken. "Voor wie tussen die haltes wil reizen, heeft NMBS een vervangende busdienst ingelegd. Voor wie van Gent-Sint-Pieters of Sint-Niklaas naar Antwerpen-Centraal wil, raadt NMBS aan gebruik te maken van de IC-trein tussen Oostende en Antwerpen-Centraal. Die wordt door de werken sowieso omgeleid via Puurs (lijn 54)."