"Duurdere opvang? Keuze van school"

Volgens minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) wordt de buitenschoolse opvang helemaal niet duurder. Als dat wel zo is, dan is dat de keuze van de school, zegt hij.

Vandaag raakte het nieuws bekend dat de buitenschoolse opvang mogelijk duurder wordt door een beslissing van de Vlaamse regering. Scholen krijgen geen extra middelen om naschoolse opvang te voorzien, en zetten voornamelijk werknemers in met een PWA-statuut omdat ze dan minder moeten betalen. Dit statuut dreigt nu te verdwijnen, waardoor ook gevreesd wordt dat de opvang duurder zal worden.

Niets van aan, reageert Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA). “De buitenschoolse opvang kan met dezelfde middelen als vandaag. De prijs wordt niet verhoogd en de kinderopvang zal even duur zijn”, zegt hij aan VTM NIEUWS. “Alleen als de scholen zeggen dat ze het zonder werkzoekenden willen doen en dat ze voor de opvang arbeidscontracten willen inzetten, dan is dat de keuze van de school. En dat maken zij het duurder, niet wij.”

Lees ook: Waarom wordt opvang juist duurder?