Arbeiders bouwen feestje op kerkhof

In de Brusselse gemeente Vorst hebben drie arbeiders feestjes gehouden op een gemeentelijk kerkhof. Dat is te zien op foto’s die de Franstalige krant La Dernière Heure in handen kreeg. De gemeentewerkers zouden er regelmatig barbecues gehouden hebben en zouden zelfs ook met schedels gegooid hebben. De burgemeester bevestigt aan VTM NIEUWS dat er een onderzoek loopt.

De foto’s van de incidenten – die u hier kan bekijken – werden gepubliceerd door de Franstalige krant La Dernière Heure. Op één foto is te zien hoe de drie mannen een seksuele pose aannemen op een graf, op een andere foto houdt één van hen een schedel in de hand.

Gelekt door collega
De foto’s werden genomen tussen september 2014 en april 2016 en werden gelekt door een collega van de drie arbeiders. De medewerker bracht de wanpraktijken aan het licht toen hij in juni voor het collega van burgemeester en schepenen moest verschijnen, omdat hij herhaaldelijk te laat op het werk was verschenen. Daar vertelde hij wat er zich allemaal onder de collega's afspeelde.

Volgens een getuige zouden de drie medewerkers herhaaldelijk bier hebben gedronken op het kerkhof. Een andere getuige zei dat de arbeiders hem "voor 20 euro een momentje alleen met een lijk” aanboden.

De burgemeester van Vorst, Marc-Jean Ghyssels (PS), bevestigt aan VTM NIEUWS dat er een onderzoek loopt.