Beluisteren we onze voicemail niet meer?

Bij sommige contactpersonen is een voicemailbericht inspreken verloren moeite. Eén op de drie voicemailberichten naar Base-klanten wordt namelijk niet beluisterd, dat blijkt uit cijfers van telecomprovider Base en staat te lezen in La Dernière Heure.

"In januari 2014 registreerden we nog 9,1 miljoen berichtjes, terwijl dat er in augustus 2016 nog maar 7,2 miljoen waren", vertelt woordvoerder van Base François Bailly. "We zien ook dat een op drie berichtjes niet meer beluisterd wordt. In 2014 was dat nog één op vier".

Bij Proximus en Orange zijn de cijfers iets optimistischer. "1,5 miljoen klanten hebben hun voicemail geactiveerd, dat is twee procent meer dan vorig jaar", vertelt Annelore Marnissen van Orange Belgium. Bij Proximus blijven de cijfers stabiel en is er zelfs een kleine groei te merken. 

Begraven?
De meeste telecomproviders hebben tegenwoordig ook een systeem dat het nog makkelijker maakt om je voicemailberichten te beluisteren. Via 'Visual Voicemail' krijg je een bericht waarin staat vermeldt wie je wanneer belde. Je kan ook meteen naar het desbetreffende voicemailbericht gaan zonder eerst tien andere onbeluisterde berichten te moeten aanhoren. De voicemail blijkt dus toch niet helemaal dood en begraven.

En jij?