Smokkelaar uit 'spookauto' gehaald

De wegpolitie van West-Vlaanderen heeft op de E40 een mensensmokkelaar op heterdaad betrapt. De man vervoerde maar liefst tien vluchtelingen en mengde zich tussen hen toen de politie het voertuig tot stilstand bracht. 

De bestuurder merkte mogelijk de wegpolitie op en besloot de uitrit naar Oostkamp te nemen om aan de politie te ontsnappen. Ter hoogte van een kruispunt deed hij echter het onwaarschijnlijke: hij kroop zomaar naar achter in de wagen en mengde zich tussen de vluchtelingen. Hij liet zodoende het voertuig compleet stuurloos verder rijden, waarna de spookauto de rijbaan dwarste om tegen de stoeprand te botsen. De auto kwam ten slotte in het midden van de rijbaan tot stilstand. Gelukkig had de wegpolitie de chauffeur grondig geobserveerd voor hij naar achter kroop, zodat zij de chauffeur konden ontmaskeren.

De man, een dertiger uit Irak, werd gearresteerd en werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter.  DIe heeft hem vandaag aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Naast de vermeende mensensmokkelaar werden tien vluchtelingen opeengepakt in voertuig aangetroffen. Zij kwamen uit de Franse vluchtelingenkampen en werden ter beschikking gesteld van de dienst vreemdelingenzaken.